• سه شنبه ١٧ بهمن ١٤٠٢-١٢:١٤
  • دسته بندی : اخبار
  • شماره خبر : ٢٨٤٢٥
در جریان قرائت گزارش در خصوص بازار تهران مطرح شد

چمران: برای بازار طرح تحقیقاتی جامع تهیه شود / محمدی انارکی: ایمن سازی بازار نیازمند کمک دولت است

رئیس شورای شهر تهران پس از استماع گزارش کمیته گردشگری و میراث فرهنگی در خصوص بازار بزرگ تهران، بر ضرورت تدوین طرح تحقیقاتی جامع برای بازار تأکید کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر تهران، در جریان برگزاری دویست و چهاردهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران، اعضای شورا پس از استماع گـزارش سید احمد علوی، عضـو شـورای اسـلامی شـهر تـهران در خصـوص اقدامات مورد نیاز در راستای تقویت هویت تاریخی و گردشگری با هدف ایمنی بازار بزرگ تهران واکنش نشان دادند.
ابتدا رئیس شورای شهر تهران در اظهاراتی خطاب به شهردار منطقه بازار و معاونت نوسازی شهرداری تهران،  با بیان اینکه وضعیت سیم کشی های ساختمان های بازار غیر استاندارد  و وحشتناک است وهمین ماجرا در بخش پشت بام های بازار وحشتناک تر است؛ اظهار کرد: استفاده از کولرهای گازی باعث افزایش مصرف برق، داغ شدن سیم ها و در نهایت اتصال و آتش سوزی می شود.
چمران با تأکید بر اینکه در برخی صنوف و سراهای بازار این آتش سوزی ها از حد تصور هم فراتر است؛ افزود: آتش سوزی پارچه بسیار خطرناک است و ممکن است شعله ور نشود اما آتش سوزی آن مستمر بوده و تداوم دارد. برای مثال در تیمچه حاجب الدوله  که در ساختار میراثی هم هست؛ درصد ناایمنی بسیار بالاست. در یک مورد، دیواری که در مجاورت امامزاده زید در بازار کفاش ها فروخته شده و سرقفلی دارد و به عنوان یک مغازه از آن استفاده می شود؛ به طوریکه جعبه های فلزی روی این دیوار تعبیه شده و باز و بسته می شود.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران یادآور شد: فضای ایستگاه آتش نشانی بازار هم متعلق به اوقاف و آستان امامزاده زید است و حکم قضایی بر جابجایی این ایستگاه صادر شده بود که در دوره چهارم تلاش کردیم این اتفاق صورت نگیرد و این ایستگاه حساس در دل بازار همچنان فعال باشد. 
وی با بیان اینکه برای ایجاد سقف در بازار ستون های فلزی را مقابل درب مغازه ها قرار دادند که فضای تردد مردم را تنگ کرده، گفت: اصرار داشتیم اگر قرار است ستون قرار داده شود؛ ویترین فروشگاه ها هم به تبع آن گسترده تر نشود. اما این اقدام انجام و فضای عبور و مرور کمتر شد.
چمران همچنین با ابراز امیدواری از اینکه این طرح های اعلامی بتواند بنا به ماهیت های بازار طراحی های متناسب صورت گیرد؛ خطاب به رییس کمیسیون شهرسازی پیشنهاد داد که برای بازار تهران، یک طرح تحقیقاتی جامع تهیه شود تا بناها طبق اصول معماری احداث شود و تصریح کرد: افراد مختلف در فضاهای مختلف به گونه های متفاوت عمل می کنند و با پلاستیک و یا حتی پارچه، سقف ایجاد کرده اند که ممکن است دچار حریق شود و خطرناک باشد.
 
هدایت: تهیه برنامه اقدام مشترک در خصوص ایمنی بازار تهران
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با بیان اینکه برنامه ارتقاء وضعیت بازار تهیه شده است؛ اظهار کرد: برنامه اقدام مشترک تهیه و مشخص شده چه دستگاهی چه اقدامی و با چه اعتباری باید انجام دهند.
وی با بیان اینکه وظایف بخش های مختلف مشخص شده است، یادآور شد: تقاضای ما این است اعتباراتی که برای ایمنی بازار مشخص شده، در بودجه شهرداری تهران دیده شود تا بتوانیم از سایر دستگاه های اجرایی مطالبات را برای اختصاص اعتبار داشته باشیم.
هدایت همچنین تصریح کرد: این طرح حتماً به شورا ارائه خواهد شد؛ بخش اول این طرح با رویکرد ایمنی است و مابقی بخش ها نیز در کنار آن به شورا ارائه می شود.
 
امانی: بازار به یک طرح جامع کالبدی با پیوست فرهنگی و اجتماعی نیاز دارد
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران در واکنش به سخنان مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران مبنی بر تهیه طرح اقدام مشترک در تذکری با بیان اینکه مسئله بازار تنها موضوع ایمنی نیست؛ گفت: بازار به یک طرح جامع کالبدی با پیوست فرهنگی و اجتماعی نیاز دارد. مضافاً بر اینکه محلاتی همچون هرندی و یا محله قیام که در نزدیکی این محدوده است و ارتباط مستقیم و ناخواسته ای با بازار دارند.
وی افزود: اتباع خارجی که الان در این محلات و جنب بازار تهران سکونت دارند؛ عمده کسب و کارهای انها در حریم بازار تهران است. ضمن آنکه در حال حاضر در آستانه تدوین بودجه هستیم و با توجه به فرا رسیدن سال نو، شاهد حضور گسترده مردم در بازار خواهیم بود. لذا با توجه به مخاطراتی همچون حریق که به درستی به عنوان یک دغدغه جدی در این گزارش مطرح بود؛ سازمان آتش نشانی و سازمان مدیریت بحران و همچنین شهرداری منطقه ۱۲ باید دقت و توجه لازم را داشته باشند تا حادثه ای در بازار رخ ندهد. مضافاً موارد درخواست اعتباری را نیز به شورا ارسال تا ما در این خصوص بررسی های لازم را صورت دهیم.
 
مهدی چمران در بخش پایانی گفته های امانی عنوان کرد: متاسفانه در ساعات پایانی فعالیت کسبه بازار زباله های بسیاری در محوطه تردد شهروندان دیده می شود که از سوی همان کسبه ها ریخته می شود و شهرداری موظف به جمع اوری این زباله ها است چرا که در صورت بروز رخداد کوچکترین منشا آتش به بحرانی جدی تبدیل خواهد شد.
 
انارکی محمدی: با اعتبارات جاری شهرداری  برای بازار، امکان تحقق ایمنی وجود ندارد
شهردار منطقه دوازده با بیان اینکه عمده مشکلات بازار به دلیل تعدد موضوعات بازار است؛ اظهار کرد: ۳۰ درصد از بازار اوقافی و ۴۰ درصد از آن میراثی است و مابقی نیز از میراث فرهنگی اثر گرفته است و برای مرمت باید از میراث فرهنگی مجوز بگیریم.
وی ادامه داد: در ۳۴ سرا، بازار و تیمچه با بیش از سه هزار واحد تجاری در حال اجرای دستورالعمل ایمنی است و صنوف نیز باید تکلیف خود را برای ایمنی بازار مشخص کنند. با اعتبارات جاری شهرداری تهران و سایر دستگاه های متولی بازار امکان تحقق ایمنی وجود ندارد و دولت باید در این زمینه کمک کند و اعتباری پیش بینی شود و اقدام رقابتی صورت بگیرد.
انارکی محمدی با بیان اینکه در فضای داخلی واحدها مشکلی وجود ندارد و مالکین اقدام برای ایمن سازی را پذیرفته اند، تصریح کرد: در جلسه با مدیرکل میراث فرهنگی نیز بر این موضوع تأکید شد که ارتقاء ایمنی صورت بگیرد. در حال حاضر در سراهایی که ایمن سازی صورت می گیرد، سهم شهرداری بیش از ۲۰ درصد نیست و جداره و کف با کاسبان است. اختصاص بودجه در فصل اعتبارات کمک می کند که ایمن سازی بازار با سرعت بیشتری انجام شود.
 
در پایان، رئیس شورای اسلامی شهر تهران تأکید کرد: کمیسیون برنامه و بودجه باید دقت لازم را در این زمینه داشته باشد تا ارتقاء معماری و ایمنی بازار به نتیجه برسد؛ اما طرح ارتقاء بازار باید در شورا ارائه شود.

کد خبر: 3-214

 

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: